Keresés ebben a blogban

2011. április 5., kedd

Mediterrán leves cukkinivel és fusillivel


   Alapvetően nem vagyok az a leveses fajta, de egyszer-egyszer rámjön a levesezhetnék. Persze ilyenkor kizárólag a tartalmasabbak jöhetnek szóba és néhány kivételtől eltekintve ragaszkodom hozzá, hogy valami állati eredetű fehérje is legyen fellelhető benne. Egy ilyen leves az alábbi receptben található is, ráadásul könnyen és gyorsan elkészíthető. Mediterrán jellege kapott némi magyaros beütést. Hűvös tavaszi estékre ideális.

Hozzávalók:

150 g kolozsvári szalonna
0,5 szál parasztkolbász (én most a tóalmásiért vagyok oda)
400 g burgonya
300 g cukkini
100 g fusilli tészta
2 db tojás
olivaolaj
oreganó
fekete bors


   A szalonnát felvágom kisebb kockákra (~0,5 cm), a tisztított burgonyát szintén (~1 cm). A cukkinit hosszában negyedelem, majd nem túl vékony szeletekre vágom. A kolbászt felkarikázom, a tojást megfőzöm.

   A szalonna zsírját kisütöm, majd hozzáadom a burgonyát. Addig sütöm, amíg kap egy kis kérget, majd jöhet a tészta és a kolbász is. Sózom, teszek rá egy kevés oreganót és egy kevés ideig együtt pirítom őket. Hozzáadom a cukkinit, épp csak átforgatom és felöntöm kb. 2-2,5 liter csirke alaplével vagy maradék húslevessel. Ezek hiányában persze jó lesz a víz is. 15-20 perc alatt készre főzöm. A kész és kitálalt leves tetejére cikkekre vágott főtt tojást teszek, kevés olivaolajat locsolok rá és megszórom frissen őrölt borssal.


2 megjegyzés:

Mrita írta...

Ez nagyon finom lehet, és guszta.

Winebeershoot írta...

Köszönöm, tényleg finom volt. :)